Onze werkwijze

Podologisch onderzoek

Voor het eerste consult wordt 45 minuten gereserveerd, waarin het podologisch onderzoek zal plaatsvinden. Eerst wordt een anamnese (vraaggesprek) afgenomen om de gegevens van de patient te noteren en de klachten goed in beeld te brengen. Er wordt een scan (kopie) van de voeten gemaakt, er word gekeken naar de voeten, de schoenen, het loop patroon en er worden blauwdrukken gemaakt van het staan en lopen.

Sommige registerpodologen gebruiken extra meet-en onderzoeksapparatuur, zoals echo, loopband of drukmat. Dit is niet noodzakelijk maar kan helpen een diagnose te stellen. Echter ook zonder al deze extra apparaten kan een podoloog een juiste diagnose stellen.

Behandeling

Na het podologisch onderzoek zal de podoloog met de patient overleggen wat hem/haar de beste behandelmethode lijkt. Indien de patient hiermee akkoord gaat, zal de podoloog de behandeling starten. Vanaf dat moment is de patient betalingsplichtig.

Vergoeding

Registerpodologie wordt door de meeste verzekeringen (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering en wordt vaak gelijkgesteld met de vergoeding voor de podotherapeut of de orthopedisch schoenmaker. Vergoedingen verschillen per verzekering en per pakket. Met onze zorgverzekeringschecker kunt u controleren of uw behandeling wordt vergoed.

Controleer uw verzekering

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.